info
"Μην ανησυχείς αν οι άλλοι δεν σε καταλαβαίνουν. Να ανησυχείς όταν εσύ δεν καταλαβαίνεις τους άλλους" ΚΟΜΦΟΥΚΙΟΣ

Ποιοι Είμαστε

WIYS®

wiys

Γιώργος Νάσιος
Ηθοποιός, Ερμηνευτής τραγουδιών, Σκηνοθέτης, Δάσκαλος Θεάτρου, Φιλόλογος,
Μεταφραστής, Πιστοποιημένος Συντονιστής – Εκπαιδευτής Walking In Your Shoes®

 

nasios

 

Γεννήθηκε το 1971 στην Ελβετία και έζησε εκεί ως παιδί μέχρι που ήρθε με τους Γονείς του στην Ελλάδα. Από τότε η Ζωή δημιούργησε τις συνθήκες που του επιτρέπουν να ζει και να εργάζεται στις δύο όμορφες και αγαπημένες του χώρες. Είναι ηθοποιός και ερμηνευτής τραγουδιών, καθώς και πιστοποιημένος Συντονιστής και Εκπαιδευτής Walking In Your Shoes ®.
parΗ πρώτη του αγάπη είναι το θέατρο. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός, δάσκαλος σε ομάδες και σκηνοθέτης. Έχει σπουδάσει Γερμανική Γλώσσα και Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.
parΓια πολλά χρόνια έκανε ψυχοθεραπεία, ατομική και ομαδική. Έχει μυηθεί στο Reiki και το Aura Soma και έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια με εμπνευσμένους δασκάλους, μεταξύ των οποίων η Louise L. Hay, ο Wayne W. Dyer , ο Gregg Braden και ο Eckhart Tolle.
parΑργότερα στη ζωή του συνάντησε τη δεύτερη μεγάλη του αγάπη, τη Συστημική Οικογενειακή Αναπαράσταση και τον Bert Hellinger, έναν χαρισματικό φιλόσοφο και δάσκαλο, του οποίου τα σεμινάρια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αυστρία, του άνοιξαν νέα πεδία Συνειδητότητας. Με την άδειά του, έχει μεταφράσει τα φωτισμένα κείμενα του από τα γερμανικά στα ελληνικά. Υπήρξε οδοιπόρος σε αυτή τη μέθοδο για δώδεκα χρόνια – αρχικά ως θεραπευόμενος και στη συνέχεια ως διοργανωτής σεμιναρίων, διερμηνέας, μεταφραστής και μαθητής της Eva Hänggi, που υπήρξε δασκάλα, οδηγός και συνεργάτιδά του όλα αυτά τα χρόνια. Είδε τη σύνδεση μεταξύ των δύο αυτών πεδίων - του Θεάτρου και της Αναπαράστασης - και βρήκε το πάντρεμά τους στη μέθοδο του Walking In Your Shoes ®.
parΕκπαιδεύτηκε στη Γερμανία από τον Δάσκαλο και Μέντορά του Christian Assel - Ιδρυτή του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτο WIYS® - και μετεκπαιδεύτηκε από τον Συνιδρυτή του Walking In Your Shoes ® Joseph Culp.
parΑπό το 2000 προσφέρει εργαστήρια θεάτρου και αυτό-ανακάλυψης στην Ελλάδα και την Ελβετία και από το 2012 εργαστήρια Walking In Your Shoes ® σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στην Ελβετία και στη Σουηδία. Το καλοκαίρι του 2013 πραγματοποιήθηκε η πρώτη μαγική εβδομάδα Walking In Your Shoes ® με ιστιοπλοϊκό σκάφος στις Σποράδες. Τον Μάρτιο του ξεκίνησε η πρώτη πιστοποιημένη εκπαίδευση Συντονιστών Walking In Your Shoes ® στην Ελλάδα. Είναι ο επίσημος εκπρόσωπος του WIYS® στην Ελλάδα και στην Ελβετία, επικεφαλής του Ελληνικού και της Ελβετικού Ινστιτούτου WIYS® .

wiys

Joseph Culp
Ηθοποιός, Σκηνοθέτης, Κινηματογραφιστής Συνιδρυτής του Walking In Your Shoes®

 

wiys
Γιος του ηθοποιού Robert Culp (Ι Spy, Greatest American Hero), ο Joseph Culp έχει εργαστεί στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση από το 1982. Ίδρυσε - μαζί με τον John F. Cogswell Ph.D. - το Walking In Your Shoes ® στο Λος Άντζελες, στα τέλη της δεκαετίας του ογδόντα. Το 1986 άρχισε να εργάζεται με τον Δρ. Cogswell διερευνώντας τις εφαρμογές και τα οφέλη της μεθόδου αυτής «Σώματος-Νου». Βλέποντας τις δυνατότητες της - τόσο για την ψυχοθεραπεία, όσο και για τις παραστατικές τέχνες - ξεκίνησαν μια πειραματική ερευνητική ομάδα που αποτελούνταν από μερικούς από τους συναδέλφους ηθοποιούς του Culp. Μέχρι το 1989 ο Culp και ο Cogswell είχαν δημιουργήσει μια δεύτερη ομάδα για να μελετήσουν τα αποτελέσματα του Walking In Your Shoes ®, αυτή τη φορά βάζοντας τους ερμηνευτές και τους θεραπευτές μαζί - λόγω των αμοιβαίων τους ικανοτήτων. Οι ερμηνευτές ήταν πρόθυμοι να χρησιμοποιούν το σώμα και τα συναισθήματά τους ελεύθερα, ενώ οι θεραπευτές είχαν εκπαιδευθεί στο να είναι παρατηρητικοί στις ψυχολογικές επιδράσεις και τα θεραπευτικά οφέλη. Εμπνευσμένος από τα ευρήματά τους, ο Culp δημιούργησε το 1992 το Walking Theatre Group για να δουλέψει ειδικά με ηθοποιούς, συγγραφείς και σκηνοθέτες, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του Walking In Your Shoes ®. Την ίδια περίοδο ο Culp εξέλιξε τη μέθοδο του Walking In Your Shoes ® για την εκπαίδευση. Ο Joseph συντονίζει εργαστήρια Walking In Your Shoes®, παρουσιάσεις, σεμινάρια και ομάδες μελέτης. Έχει φέρει εκατοντάδες ανθρώπους σε επαφή με το Walking In Your Shoes ® και εκπαίδευσε πολλούς θεραπευτές, οι οποίοι έχουν εντάξει το WIYS ® στην επαγγελματική τους άσκηση και ζωή. Το Walking Theatre Group (και το Εργαστήρι) στεγάζεται στο Electric Lodge, στο Venice της Καλιφόρνια και παρουσιάζει σε τακτική βάση πρωτότυπα έργα. Το Walking Theatre Εργαστήρι είναι ένα σπίτι για καλλιτέχνες του θεάτρου και του κινηματογράφου, που επιθυμούν να εμβαθύνουν την κατάρτισή τους ως καλλιτέχνες και να δημιουργήσουν νέα έργα για το θέατρο και τον κινηματογράφο.

wiys

John F. Cogswell Ph.D

Ο John F. Cogswell Ph.D ήταν κλινικός ψυχολόγος, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του ως επικεφαλής ψυχολόγος στο Brattleboro Retreat του Vermont. Το 1959 πρωτοπόρησε με την πρώτη μελέτη στην παροχή συμβουλών με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή. Το 1965, παγιδευμένος μεταξύ του «αντικειμενικού» ψυχολόγου και του υποκειμενικού εαυτού, ζήτησε θεραπεία από τον James Bugental . Αυτή η θεραπεία παρήγαγε μια υπερβατική εμπειρία που μετέβαλε σημαντικά την άποψή του για την πραγματικότητα . Ήταν αυτή η αλλαγή που τελικά κορυφώθηκε με την ανακάλυψη της μεθόδου Walking In Your Shoes®, την οποία Συν-ίδρυσε με τον ηθοποιό Joseph Culp στο Λος Άντζελες στα τέλη της δεκαετίας του ογδόντα. Αργότερα σπούδασε Γιουνγκιανή ψυχοθεραπεία και  Bioenergetics. Από το 1982 έως το 2002 έλαβε μυήσεις από θιβετιανούς Λάμα και πήρε τους όρκους Bodhisattva από τον Σεβάσμιο Gyatrul Rinpoche. Το 1993 δημοσίευσε ένα άρθρο στο περιοδικό της Ανθρωπιστικής Ψυχολογίας με τίτλο «Walking In Your Shoes®: Προς την ενσωμάτωση μιας αίσθησης του εαυτού μαζί με την αίσθηση της ενότητας ». Συνέχισε την έρευνα και την εξέλιξη του Walking In Your Shoes® μαζί με επαγγελματίες συναδέλφους και θεραπευόμενους μέχρι το τέλος της Ζωής του.